Wilgotne ciasto czekoladowe

Szukasz pozycjonowanie Kraków ? Letnia promocja Zobacz!!!



Chciałam spróbować tego Wilgotnego Ciasta Czekoladowego ponieważ wyglądało tak dobrze i łatwo. To ciasto rzeczywiście okazało się bardzo miękkie, wilgotne i pyszne. Dzięki Pupsha! :o) Wypróbowałam już kilka przepisów z jej bloga i wszystkie okazały się wspaniałe. Po prostu uwielbiam jej łatwe przepisy!



Popełniłam jednak błąd. Możesz go dostrzec?

Nie sądzę, żebyś mógł, ponieważ zakryłam mój błąd przed Twoimi oczami. LOL! W każdym razie, popełniłam błąd, piekąc go w bundt pan, ponieważ myślałam, że tak będzie ładniejsze ciasto. Co za katastrofa!!! Moje ciasto znowu przykleiło się do patelni i okazało się połamane. Zdjęcie powyżej to jedyny kawałek, który nadawał się do upieczenia. Celowo kupiłam PAM do pieczenia z mąką i myślałam, że to rozwiąże mój problem. Ponieważ widziałem również recenzję tej pozycji na American Test Kitchen drugi dzień z kolorowym wyniku. Przetestowali go z bundt pan i powiedział, że wszystkie ich ciasto okazało się non-stick i piękne. Więc szybko wyszedłem i kupiłem jeden (nawet zapłaciłem więcej, aby uzyskać dokładnie tę samą markę). Jednak nie w moim przypadku. Pam, dlaczego mnie zawiodłaś? Czy uważasz, że powinnam najpierw pozwolić ciastu ostygnąć na patelni przez 10 minut, zanim odwrócę je na stojak do chłodzenia, aby całkowicie ostygło? Ja odwróciłam swój, kiedy ciasto było jeszcze w piekarniku i dosłownie przełamało się na pół. Aiyaya.... po prostu okropne!

W każdym razie, to ciasto jest po prostu pyszne, takie miękkie i wilgotne, a teraz jest moim przepisem na utrzymanie. Następnym razem upiekłabym je w kwadratowej/okrągłej patelni, wyłożonej papierem pergaminowym i natłuszczonej, tak dla ostrożności. Aha, w przypadku mojej bundt pan, wystarczy, że będę piec przez 30 minut.