Cytrynowe Biscotti oblane czekoladą



Zrobiłam je dla córki przyjaciółki. Użyłam podstawowego przepisu na biscotti i dodałam skórkę cytrynową, świeży sok z cytryny i esencję cytrynową, aby uczynić je cytrynowymi biscotti, a następnie zanurzyłam je w czekoladzie Baker's.

Składniki

(A)
1 kostka masła lub 1/2 szklanki oleju roślinnego
3 jajka
1 filiżanka granulowanego cukru
1 łyżka esencji cytrynowej
Sok z 1/2 cytryny
Skórka z 1 cytryny

(B)
3 1/2 szklanki mąki uniwersalnej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2
łyżeczki

soli



(C)
4 kostki czekolady Baker's, roztopione
Gotuj w mikrofalówce przez około 1 min 15 lub 30 sekund lub do momentu roztopienia.

Kroki

1. Rozgrzej piekarnik do 375'F. Wyłóż blachę do ciasteczek papierem pergaminowym.

2. W średniej misce, ubij razem (A), aż będzie dobrze wymieszane. Dodać (B) i wymieszać, aby powstało ciasto. Podzielić ciasto na pół i rozwałkować każdy rulon na długość blachy. Następnie przenieść każdy wałek na blachę i docisnąć do grubości 1/2 cala.

3. Piec przez 20-25 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru. Wyjąć do ostygnięcia na stojaku. Kiedy jest wystarczająco chłodny, aby obsługiwać, pokroić każdy z nich w poprzek na 1/2 cala plastry ząbkowanym nożem. Umieść plasterki przeciętą stroną do góry z powrotem na blasze i piecz każdą stronę przez kolejne 6 minut. Wyjąć do ostygnięcia na drucianym stojaku, przygotowując jednocześnie roztopioną czekoladę.

4. Kiedy ostygną, zanurzyć każde ciastko w rozpuszczonej czekoladzie i pozostawić na stojaku do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na 30 minut, aby czekolada stwardniała. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Uwaga:
Ten przepis jest bardzo uniwersalny, możesz się nim bawić, aby wyjść z dowolną kombinacją lub smakiem biscotti, które lubisz. Na przykład dodaj orzechy, rodzynki, wiórki czekoladowe itp.

Jeśli chcesz, aby smak cytryny był mocniejszy, użyj skórki z 2 cytryn i 1 łyżeczki esencji cytrynowej. Można pominąć etap zanurzania w czekoladzie.