3 Przepyszne przepisy z kuchni Marthy Stewart na wolnowar

W jesienno-zimowych miesiącach niewiele rzeczy jest lepszych niż wolno gotowany domowy posiłek, który wita Cię w drzwiach zapierającym dech w piersiach aromatem. Chociaż stworzyliśmy już listę trzech najpopularniejszych przepisów na wolnowary na Pinterest, postanowiliśmy pójść o krok dalej i skonsultować się z samą królową comfort food: Martha Stewart. Poniżej znajdziesz trzy najlepsze przepisy na dania z wolnowaru z kuchni Marthy Stewart, dzięki uprzejmości Marthy i jej zespołu cenionych szefów kuchni. Wszystkie trzy zostały przedstawione w wydaniu Martha Stewart Living z października 2016 roku. Gwarantujemy, że nie będziesz rozczarowany.

Cilantro Chicken Chutney

Składniki

2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin2 cebule, pokrojone na 1 1/2-calowe kawałki2 1/2 funta bez kości, bez skóry ud kurczaka, pokrojone na 1/2-calowe kawałkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprz1 łyżka. mielony obrany świeży imbir5 ząbków czosnku, cienko pokrojone1 jalapeño, pokrojone w plasterki, plus więcej do serwowania4 filiżanki pakowane liście kolendry i cienkie łodygi, plus więcej liści do serwowania1/2 filiżanki prażone niesolone orzeszki ziemne, plus więcej, posiekane, do serwowania2 łyżki pakowane jasnobrązowy cukier1 łyżka świeżego soku z limonki, plus limonki do serwowaniaSteamed ryż i jogurt, do serwowania

Instrukcje

Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Dodać olej i cebulę, smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż się zrumieni, około 8 minut. Przełożyć do wolnowaru o pojemności 5-6 kw. Przyprawić kurczaka solą i pieprzem; wymieszać w wolnowarze z imbirem, czosnkiem i jalapeño. Przykryć i gotować na wysokim ogniu przez 2 godziny.

W robocie kuchennym zmiksować kolendrę, orzeszki ziemne, brązowy cukier i sok aż do drobnego posiekania; dodać do wolnowaru. Przykryć i gotować 30 minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na ryżu, z jogurtem, jalapeño, kolendrą, posiekanymi orzeszkami ziemnymi i cząstkami limonki.

Williams Sonoma Martha Stewart's Slow Cooker Cookbook $26 Sklep

Gulasz wołowy w sycylijskim stylu

Składniki

3 funty wołowiny chuck, tłuszcz przycięte, cięte na 1 1/2-calowe kawałkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprz2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin6 szalotki, cienko pokrojone1/2 filiżanki czerwonego wytrawnego wina, takie jak cabernet sauvignon1 może całe pomidory bez skórki, zmiażdżone1 cebulka kopru włoskiego, pokroić w 1/2-calowe kliny1 gałązka rozmarynu2 paski skórki pomarańczowej, plus pomarańczowe kliny do serwowania1 filiżanka pestki zielone oliwki, takie jak CastelvetranoMashed ziemniaki, do serwowania

Instrukcje

Wołowinę doprawić solą i pieprzem. Dużą patelnię rozgrzać na średnio-wysokim ogniu. Dodać 1 łyżkę oleju i połowę wołowiny, w jednej warstwie; smażyć, obracając kilka razy, aż zbrązowieje na całej powierzchni, 5-7 minut. Przełożyć do wolnowaru o pojemności 5-6 kwart. Powtórzyć z pozostałym olejem i wołowiną. Dodaj szalotki i wino na patelnię; gotować, zgarniając zrumienione kawałki, aż wino prawie wyparuje, około 3 minuty. Przenieść do wolnowaru; wymieszać pomidory z ich sokami, koper włoski, rozmaryn i skórkę. Przykryć i gotować na dużym ogniu, aż mięso będzie miękkie jak widelec, około 41⁄2 godziny.

Wymieszać z oliwkami, doprawić solą i pieprzem. Usunąć rozmaryn; podawać z tłuczonymi ziemniakami, cząstkami pomarańczy i większą ilością pieprzu.

Instant Pot Instant Pot Ultra 8-Quart 10-In-1 Multiuse Programmable Cooker $160 Sklep

Zupa z białej fasoli

Składniki

1 funt suszonej fasoli Great Northern, płukane2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine, plus więcej dla drizzling3 kubki pory, białe i jasnozielone części tylko, połówki wzdłuż, cięte w poprzek na 1/2-calowe kawałki, i dobrze umyte.5 ząbki czosnku, cienko pokrojone1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki, plus więcej do serwowania1 butternut squash, obrane, nasiona, i pokrojone na 1-calowe kawałki3 gałązki szałwii1 skórka parmezanu, plus drobno poszatkowany parmezan do serwowania4 łyżki świeżego soku z cytryny1 pęczek szpinaku, przycięte i umyteSól koszerna i świeżo zmielony pieprz

Instrukcje

Fasolę włożymy do miski i zalejemy 2 calami wody. Odstawimy do lodówki pod przykryciem na noc, odcedzimy i opłuczemy. Zalać wodą w rondlu.

Doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut. Zdjąć z ognia; odcedzić i opłukać.

Umieścić fasolę, olej, pory, czosnek, płatki papryki, kabaczek, szałwię i skórkę w wolnowarze o pojemności 5-6 kwart. Dodać 8 szklanek wody. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 6 godzin. Usunąć i wyrzucić szałwię i skórkę; wymieszać z sokiem z cytryny i szpinakiem. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać skropione oliwą, posypane tartym serem i płatkami papryki.