4 papryki nadziewane low-carb, które sprawią, że będziesz syty
Jeśli chodzi o zebranie wystarczającej ilości energii, aby przygotować zdrowy posiłek, weekendy są szczególnie trudne. Po długim dniu odpowiadania na e-maile, picia zbyt dużej ilości kawy i siedzenia przed komputerem, ostatnią rzeczą, na jaką masz ochotę, jest spędzanie mnóstwa czasu w kuchni. Pomiędzy znalezieniem rozsądnego przepisu, siekaniem składników i sprzątaniem wszystkiego, może być kuszące, aby zwrócić się do Postmates w poniedziałkowy wieczór.
Ale jeśli szukasz łatwego do zrobienia, niskowęglowodanowego pomysłu na kolację, faszerowane papryki to strzał w dziesiątkę. Wypełnione marynowanym kurczakiem salsa verde i brązowym ryżem, bogatą w białko quinoą i pikantną kiełbasą z indyka lub pachnącym czosnkiem ryżem kalafiorowym i kremową śmietaną z awokado - możliwości są nieograniczone. Dodatkowo, ich przygotowanie zajmuje tylko 20 minut. Poniżej znajdziesz cztery nisko-węglowodanowe papryki, które możesz przygotować w jeden wieczór.
Papryki Poblano nadziewane kurczakiem Salsa Verde
Przepis: Salsa Verde Kurczak nadziewany papryką Poblano
Wyróżniający się składnik: Domowej roboty salsa verde. Wykonana ze świeżych pomidorów, papryczek chili serrano i kolendry, salsa nadaje temu zdrowemu posiłkowi pikantnego kopa.
Pro Tip: Zamiast faszerować surowe poblanos, "chcesz uprażyć papryki przed faszerowaniem, aby łatwiej było z nimi pracować", mówi Tieghan z Half Baked Harvest. Możesz również zamienić biały ryż na nisko-węglowodanowy ryż kalafiorowy.
Spiralizowane papryki nadziewane cukinią, quinoa i kiełbasą z indyka
Przepis: Cukinia, quinoa i kiełbasa z indyka nadziewane papryki
Wyróżniający się składnik: Spiralizowana cukinia. Podczas gdy większość nadziewane papryki są wykonane z ryżu, quinoa, lub innych ziaren, ten przepis wzywa do długich wstążek letniego squasha.
Pro Tip: Heidi z Foodie Crush ma genialny wskazówka, w jaki sposób uzyskać te nadziewane papryki na stole szybciej. "My zawsze par-bake nasze papryki w mikrofalówce przed nadziewaniem ich więc gotować trochę szybciej," przyznaje. "Proste posypanie solą koszerną do wnętrza papryki, a następnie pięciominutowy wybuch w mikrofalówce wstępnie gotuje te papryki i skraca czas pieczenia o połowę".
Wegańskie nadziewane papryki Poblano
Przepis: Wegańskie nadziewane papryki Poblano
Wyróżniający się składnik: Papryka poblano. Wyróżnia się jako coś więcej niż tylko naczynie na fasolę, ryż i warzywa po upieczeniu.
Pro Tip: Jeśli nie jesteś pewien, czy bezmięsny posiłek będzie wystarczająco sycący, Dana z Minimalist Baker ma prostą sugestię. "Moja główna wskazówka dla tworzenia sytych posiłków opartych na roślinach jest połączenie kilku pokarmów, które są bogate w błonnik i białko, aby utrzymać cię zadowolony i stworzyć więcej tekstury w swoim daniu," dzieli.
Papryki nadziewane ryżem kalafiorowym
Przepis: Papryki nadziewane ryżem z kalafiora
Wyróżniający się składnik: Ryż kalafiorowy. Nadziewanie papryki z tej alternatywy ziarna jest łatwy sposób, aby przemycić dodatkową porcję warzyw na talerzu.
Pro Tip: Ten przepis jest świetny do przygotowywania posiłków w niedzielny wieczór. "Po prostu przygotuj aż do momentu pieczenia, schowaj do lodówki, a następnie upiecz, gdy będziesz tego potrzebować" - radzi Dana z Minimalist Baker.