Czekoladowe Pull-Apart Sticky Buns



Czy kiedykolwiek próbowałeś wymyślić przepis na własną rękę i okazało się to wspaniałe? Sprawdzałem mój e-mail i natknąłem się na reklamę. z Pillsbury.com, kliknąłem na nią i zainspirowałem się ich Grands Cinnamon Pull-Apart Coffee Cake. Myślę, że widziałem ten rodzaj ciasta kawowego wcześniej i myślałem, że to naprawdę interesujące, ale nigdy nie próbowałem go zrobić. Co dostało mnie do pieczenia nastrój był zrobiłem miałem puszkę lodówki herbatniki siedzi w lodówce.



Więc, powiedziałam sobie, dlaczego nie, skoro mój umysł już prześcigał się w pomysłach, jak powinnam to zrobić, a więc nic mnie nie powstrzymywało. Ponieważ dostosowywałam się do kubków smakowych moich dzieci, zdecydowałam się użyć kakao w proszku zamiast cynamonu w proszku, zrobiłam je w wersji mini i modliłam się o najlepsze.



Gotowy produkt wyglądał świetnie! Wystarczyło go rozebrać kawałek po kawałku, żeby się nim delektować. O rany, skórka była tostowa, a wnętrze mięciutkie, czekoladowe i słodkie, po prostu zakochałam się w nim.


Chcesz kawałek?

Ponieważ jest to tak pyszny i łatwy przepis, podzielę się nim z Wami tutaj. Mam nadzieję, że i Ty zakochasz się w tym przepisie. Moja wersja nie jest tak słodka jak wersja amerykańska, ale po prostu wystarczająco słodka dla naszych azjatyckich kubków smakowych. Świetne do śniadaniowej kawy lub popołudniowej herbaty, nawet dla niespodziewanych gości, ponieważ jest tak łatwe w przygotowaniu i krzyczy Eat Me! Jedz mnie!



Składniki:

1 puszka 10 małych domowych herbatników (7,5oz)
1/8 szklanki cukru granulowanego
1 łyżka kakao w proszku
2 łyżki masła
1 łyżka brązowego cukru


Metody:

1. Otwórz puszkę z herbatnikami i podziel każdy herbatnik na ćwiartki, aby uzyskać 40 kawałków.

2. W worku Ziploc, dodaj cukier kryształ i kakao w proszku, dobrze wymieszaj. Dodaj kawałki ciasta, zapnij go i dobrze wstrząśnij. Staraj się, aby każdy kawałek był dobrze pokryty mieszanką.

3. Spryskaj cztery mini foremki bundt sprayem do masła. Rozgrzej piekarnik do 375'F. Włóż około 10 kawałków wymieszanego ciasta do każdej bundt pan.

4. Roztop masło w mikrofalówce i dodaj do masła resztki cukru i kakao z torebki Ziploc (jeśli jeszcze jakieś zostały). I dodaj brązowy cukier, wymieszaj dobrze, aż cukier się rozpuści. Następnie nałóż masę na wierzch ułożonych kawałków ciasta (ok. 2 łyżki na każdy).

5. Piec w nagrzanym do 375'F piekarniku przez 15 minut.

Z podanych składników powstaną 4 mini bułeczki. Podawaj dwóm dorosłym lub czwórce dzieci.
Tak wyglądają amerykańskie ciasteczka z puszki. Mnóstwo różnorodności i jedzą je na śniadanie lub do posiłku. Wystarczy otworzyć i upiec gotowe ciasto.